Můj čas na kafíčko

Plnění hlemýždi

Suroviny na 4 porce:

200 g hlemýžďů

1 a ½ l vody

sůl

80 g kořenové zeleniny

150 g másla

50 g sardelí

40 g strouhanky + 30 g na vál

2 lžíce mléka

2 vejce

zelená petržel

pepř

Postup:

Dobře očištěné hlemýždě dáme do malého množství osolené vody a přidáme k nim kořenovou zeleninu. Stále dolíváme vodu a vaříme 2–3 hodiny. Máslo utřeme do pěny, přidáme strouhanku a vejce a vše dobře umícháme. Přidáme rozmačkané sardelky, pepř, sůl, sekanou zelenou petržel a uvařené, jemně nasekané hlemýždě. Je-li hmota moc hustá, přidáme trochu mléka.   Ulity hlemýžďů vypláchneme a vyvaříme ve slané vodě (většinou jsou upravené už z obchodu). Nádivku rozdělíme na stejné kousky a z nich vyválíme silnější válečky, které zasuneme do ulit.
Naplněné hlemýždě položíme do vymaštěného pekáčku těsně vedle sebe – otvorem nahoru a dáme na 10 minut péct do horké trouby. Upečené srovnáme na mísu a ozdobíme zelenou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden