Plnění hlemýždi

Suroviny na 4 porce:

200 g hlemýžďů

1 a ½ l vody

sůl

80 g kořenové zeleniny

150 g másla

50 g sardelí

40 g strouhanky + 30 g na vál

2 lžíce mléka

2 vejce

zelená petržel

pepř

Postup:

Dobře očištěné hlemýždě dáme do malého množství osolené vody a přidáme k nim kořenovou zeleninu. Stále dolíváme vodu a vaříme 2–3 hodiny. Máslo utřeme do pěny, přidáme strouhanku a vejce a vše dobře umícháme. Přidáme rozmačkané sardelky, pepř, sůl, sekanou zelenou petržel a uvařené, jemně nasekané hlemýždě. Je-li hmota moc hustá, přidáme trochu mléka.

Ulity hlemýžďů vypláchneme a vyvaříme ve slané vodě (většinou jsou upravené už z obchodu). Nádivku rozdělíme na stejné kousky a z nich vyválíme silnější válečky, které zasuneme do ulit. Naplněné hlemýždě položíme do vymaštěného pekáčku těsně vedle sebe – otvorem nahoru a dáme na 10 minut péct do horké trouby.

Upečené srovnáme na mísu a ozdobíme zelenou petrželkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama