Po prvním mrazíku se vydejte pro šípky

Možná vás to překvapí, ale šípky nejsou v pravém smyslu plod, ale takzvané souplodí. Na jejich vzniku se totiž podílejí části květu růže šípové. Jejich červené bobule obsahují vitaminy C a A, K, PP, B1 a B2.

Díky své schopnosti zastavit krvácení jsou šípky přírodním lékem proti paradentóze a dalším onemocněním dásní. Působí také proti chudokrevnosti nebo kurdějím. Šípky jsou vhodné na přípravu nejen lahodné omáčky, ale také vína, marmelády nebo sirupu.

Naše babičky ale popíjely šípkový čaj, který dokáže posílit imunitu. 10 g rozdrcených šípků zalijte 500 ml studené vody a nechte 1 hodinu louhovat. Stejnou vodu s šípky pak uveďte k varu a opět nechte asi 15 minut louhovat.

Před pitím je sceďte..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...