Moje chvilka pohody

Poctivá domácí pizza se žampiony

Domácí pizza z kynutého těsta je prostě nejlepší. Chutná zatepla i zastudena.

Suroviny na 2 pizzy

Na těsto - 500 g hladké mouky - 250 ml vody - 1 kostka droždí - 1 lžíce olivového oleje - 1 lžička soli - pečicí papír

Na náplň - kečup - 2 lžíce másla - 2 lžíce hladké mouky - 200 ml smetany ke šlehání - 200 ml mléka - 100 g strouhaného eidamu - 200 g lesních hub - 100 g strouhané goudy - oregano - sůl, pepř - olivový olej

Postup

1. Ingredience na těsto smíchejte a nechte 30 minut kynout. Těsto rozdělte na dvě části a vyválejte do kruhu. Přeneste na plech s pečicím papírem.

2. Z másla a mouky umíchejte jíšku. Zalijte mlékem a smetanou, vsypte eidam a umíchejte hladkou omáčku. Dochuťte oreganem, solí a pepřem.

3. Placky potřete kečupem a omáčkou. Rozložte pokrájené houby a zasypte goudou. Pečte v troubě při 200 ºC dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden