Poctivá sekaná od babičky

Na první pohled by se mohlo zdát, že to je obyčejné jídlo, ale chuťově vyladit skutečně lahodnou sekanou vyžaduje dobrý recept. Zkuste ten náš

Suroviny

Také vás může zajímat ...

¾ kg mletého masa (půl napůl hovězí a vepřové), 2 větší cibule, 2 vajíčka, 2 až 3 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1,5 až 2 lžičky sušené majoránky nebo hrst čerstvých bylinek: majoránky, oregana a petrželky, 6 hrstí strouhanky, mléko (pouze pokud nebude sekaná držet pohromadě), 14 plátků anglické slaniny

Postup

Připravíme si mísu velkou tak, aby se do ní vešly nejen všechny ingredience, ale aby se nám v ní maso i dobře hnětlo. Maso rozpro střeme na dno nádoby a přidáme nejprve velmi jemně pokrájenou cibuli, pak utřený česnek, vejce a jeden žloutek, zbylý bílek si necháme v hrnku stranou. (Na závěr jím potřeme hotové šišky sekané – budou tak lépe držet pohromadě). Pak přisypeme sůl.

Přidáme majoránku, se sušenou nemusíme šetřit. Ideální je samozřejmě čerstvá. Vše promícháme a strouhankou rovnoměrně zasypeme a nechápe odpočinout. Pak rozehřejeme troubu na 180 °C. Masovou směs důkladně prohněteme rukama a vytvoříme šišky.

Zabalíme je do slaniny, vložíme do pekáčku, podlijeme asi centimetrem vody a pečeme zhruba hodinu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...