Poctivý krém s čokoládou

Suroviny:

● 380 ml smetany (aspoň 12%)
● 1 celý kelímek šlehačky ● 380 ml plnotučného mléka
● 200 g hořké čokolády (80%)
● 150 g moučkového cukru
● 5–6 vaječných žloutků

Postup:

1. Mléko a smetanu slijeme do kastrůlku a opatrně přivedeme k varu. Nalijeme do mísy s nasekanou čokoládou, tu necháme rozpustit a vše ušleháme dohladka.

Žloutky s cukrem vedle v míse ušleháme do pěny a spojíme je s čokoládovou směsí. Vše nalijeme do dalšího hrnce a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Čokoládovou směs dáme mrazit na 2 hodiny do ledničky.

2. Poté vzniklou ledovou hmotou napěchujeme vaničku na zmrzlinu, přikryjeme fólií a dáme na 6 hodin zmrazit do mrazáku. Po vyjmutí ji vidličkou načechráme, vyklopíme do mísy a našleháme elektrickým šlehačem. Vrátíme do vaničky a necháme dalších 6 hodin mrazit. Hotové ozdobíme šlehačkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...