Poctivý tažený štrúdl

Suroviny:

  • 450 g hl. mouky + na poprášení
  • špetka soli
  • 90 g moučkového cukru
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce + 5 lžic teplé vody
  • 2 lžíce octa

Na náplň a potírání:

Také vás může zajímat ...
  • 80 g másla
  • 10 – 12 jablek
  • moučkový cukr smíchaný se skořicí
  • 40 g strouhánky
  • 60 g rozinek

Postup:

Hladkou mouku smícháme se solí a cukrem, pak přidáme máslo, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujeme na těsto. To rozdělíme na čtyři díly, lehce poprášíme moukou, dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.

Vyválíme tenkou placku, potřeme ji máslem a poklademe plátky jablek, posypeme cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami.

To celé ještě pokapeme máslem a zavineme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...