Moje sladké tajemství

Podhorácké mládě

Suroviny:


  • 250 ml mléka

  • 21 g droždí

  • 100 g cukru krupice

  • 125 g másla

  • 2 žloutky

  • 300g hrubé mouky

  • 160 g hladké mouky

  • 1 špetka soli

  • citronová kůra + vanilka

  • ořechy na hrubo


Postup: V ohřátém mléce s trochou cukru necháme vzejít droždí. Kvásek smícháme se zbylým cukrem, máslem a žloutky. Přidáme obě mouky, sůl, citronovou kůru a vanilku a vypracujeme řidší těsto, které ale půjde rozválet.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Větší část těsta rozválíme, přemístíme na tukem vymazaný (nebo pečicím papírem pokrytý) plech.

Zbylé těsto vyválíme a vykrájíme z něj různé ozdoby, například srdíčka, kterými ozdobíme plát těsta. Koláč potřeme vajíčkem, posypme ořechy a upečeme.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden