Moje sladké tajemství

Podzimní houbovka s dýní

Suroviny:  600 g dýně  400 g kořenové zeleniny  200 g brambor  2 cibule  2 lžíce olivového oleje  1,5 l zeleninového vývaru  400 g houbové směsi  muškátový oříšek strouhaný  sůl a pepř na dochucení  bageta k podávání Postup: Dýni, zeleninu a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kostičky.

V hrnci rozehřejeme většinu oleje a osmažíme na něm nejprve cibuli, pak ostatní zeleninu a dýni. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a 20 minut povaříme. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, osmažíme a krátce na něm poduste houby.

Vyjmeme a opečeme plátky veky. Hotovou polévku rozmixujeme a podáváme s houbami a křupavým pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden