Můj čas na kafíčko

Pohanková kaše

Suroviny na 4 porce:

1 l mléka špetka soli

1 lžíce cukru

200 g pohankové krupice

100 g nastrouhaného perníku

moučkový cukr na posypání

máslo na omaštění

Postup:

Studené mléko nalijte do kastrolu, přidejte špetku soli, cukr a promíchejte. Do mléka nasypte pohankovou krupici, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Trvá to přibližně 10 minut. Pokud vám kaše bude připadat příliš hustá, přilijte trochu mléka. Kaši nalijte na mělké talíře, bohatě zasypte strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a poklaďte kousky másla.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden