Pohanková kaše

Suroviny na 4 porce:

1 l mléka špetka soli

1 lžíce cukru

200 g pohankové krupice

Také vás může zajímat ...

100 g nastrouhaného perníku

moučkový cukr na posypání

máslo na omaštění

Postup:

Studené mléko nalijte do kastrolu, přidejte špetku soli, cukr a promíchejte. Do mléka nasypte pohankovou krupici, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte za stálého míchání do zhoustnutí. Trvá to přibližně 10 minut. Pokud vám kaše bude připadat příliš hustá, přilijte trochu mléka.

Kaši nalijte na mělké talíře, bohatě zasypte strouhaným perníkem, moučkovým cukrem a poklaďte kousky másla.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...