Pohankové rizoto se žampiony

Pohanka je nejen moc chutná, ale i zdravá, a to především pro srdce a cévy. Takže si tuhle pochoutku jednou za čas určitě uvařte.

Ingredience: 400 g pohanky, 200 g žampionů, 1 lžička drceného kmínu, konzerva sterilované zeleniny, 5 cherry rajčátek, lžička soli, grilovací koření, čerstvě mletý pepř

Postup: Pohanku uvaříme v osolené vodě a necháme odstát. Poté na oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu, může být hrášek s mrkví a směs přidáme do hrnce s pohankou, kam přisypeme grilovací koření. Na jiné pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájené žampiony, které orestujeme a ochutíme kmínem a pepřem. Poté vše smícháme a podáváme.

Na ozdobení můžeme požít cherry rajčátka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...