Polévka minestrone: italský klenot

Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezóny a své chuti.

Suroviny na 4 porce – 1 stroužek česneku – 1 červená cibule – 2 řapíkaté celery – 1 cuketa – 1 pórek – 1 brambora – 400 g bílých fazolí (v plechovce) – olivový olej – ½ lžičky oregana – 1 čerstvý bobkový list – 800 g loupaných rajčat – 1 l zeleninového vývaru – sůl, pepř – parmezán – čerstvá bazalka

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Cibuli a česnek najemno nasekejte. Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na kostičky, brambory na kostky. Pórek pokrájejte na proužky. Fazole slijte. Všechnu zeleninu promíchejte v míse.

2. Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Přidejte všechnu zeleninu (kromě brambor), oregano, bobkový list a opékejte asi 15 minut. Přidejte brambory, fazole, loupaná rajčata a zalijte vývarem. Osolte a opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 30 minut.

3. Podávejte se strouhaným parmezánem a bazalkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...