Moje chvilka pohody

Polévka minestrone: italský klenot

Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně obměňovat podle sezóny a své chuti.

Suroviny na 4 porce - 1 stroužek česneku - 1 červená cibule - 2 řapíkaté celery - 1 cuketa - 1 pórek - 1 brambora - 400 g bílých fazolí (v plechovce) - olivový olej - ½ lžičky oregana - 1 čerstvý bobkový list - 800 g loupaných rajčat - 1 l zeleninového vývaru - sůl, pepř - parmezán - čerstvá bazalka

Postup

1. Cibuli a česnek najemno nasekejte. Mrkev, celer a cuketu nakrájejte na kostičky, brambory na kostky. Pórek pokrájejte na proužky. Fazole slijte. Všechnu zeleninu promíchejte v míse.

2. Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Přidejte všechnu zeleninu (kromě brambor), oregano, bobkový list a opékejte asi 15 minut. Přidejte brambory, fazole, loupaná rajčata a zalijte vývarem. Osolte a opepřete. Přiklopte a pomalu vařte 30 minut.

3. Podávejte se strouhaným parmezánem a bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden