Polévka Pho Bo

Je tak vydatná, že ji klidně můžete podávat jako hlavní jídlo.

Na vývar:

Také vás může zajímat ...

1000 g hovězích kostí na polévku, 1 malou nakrájenou cibuli, 3 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru, 500 g libového hovězího roštěnce, 6 hvězdiček badyánu, 1 lžičku hnědého cukru, 1 lžičku soli

Do polévky:

250 širokých rýžových nudlí, 3 jarní cibulky nakrájené na proužky, 1 červenou cibuli, 1 hrst nasekaného koriandru, 1 hrst nasekané thajské bazalky, 1 šálek výhonků mungo, 1 chilli papričku, 1 limetu, rybí omáčku

Postup:

  1. Na pánvi nasucho osmažte na plátky nakrájenou cibuli a zázvor, tak aby zhnědly. Pak je rozmačkejte. Kosti omyjte, dejte do hrnce a zalijte 3 litry vody. Přiveďte ji k varu a ihned z kostí slijte. Znovu nalijte na kosti 3 litry vody. Znovu uveďte k varu a sbírejte pěnu. Když se pěna přestane tvořit vložte do vývaru cibuli se zázvorem, badyán, sůl a cukr. Vařte přibližně půl hodiny. Maso mezitím nakrájejte na tenoučké plátky.
  2. Z vývaru vyndejte kosti a přeceďte ho. Nudle připravte dle návodu a propláchněte studenou vodou. Vývar znovu přiveďte k varu.
  3. Do misek rozdělte nudle, maso, cibulky, cibuli, bylinky, nasekanou chili papričku, výhonky mungo a plátky masa. Vše přelijte vroucím vývarem a ihned podávejte. K dochucení podávejte limetku a rybí omáčku. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...