Polévka s knedlíčky a zeleninou

Kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky a zeleninou každý zná a najde se jen málokdo, komu by nechutnal. Zasytí a dodá sílu. Valérie ho proto o něco vylepšila, aby byl prý úplně top!

Ingredience: 400 g mražené nebo čerstvé očištěné zeleniny, 500 g kuřecích hřbetů nebo kuřecí skelet, 1 stvol řapíkatého celeru, pepř, sůl, sekaná petrželka nebo pažitka

Také vás může zajímat ...

Drožďové knedlíčky: 50 g droždí, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 vejce nebo, žloutky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhanky, špetka sušené majoránky, sůl, pepř, olej

Postup: Do vody dáme kuřecí hřbety nebo skelety se zeleninou a kořením a dáme je vařit. Mezitím si připravíme knedlíčky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice a mícháme, dokud se nerozpustí, pak ihned stáhneme z ohně a necháme hmotu vychladnout. Přidáme žloutky, sůl, pepř, majoránku, česnek a hladkou mouku, aby nám šly vytvarovat kuličky.

Ruce si před tvořením vždy poprášíme strouhankou.

Kuličky uvaříme ve vroucí vodě a přidáme je do polévky, stejně jako bylinky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...