Moje chvilka pohody

Polévka z bílých fazolí

Sytý a velmi chutný fazolový krém podávejte třeba s krajíčkem opečené bagety jako zdravou večeři.

Suroviny na 4 porce - 1 konzerva (400 g) bílých fazolí ve slaném nálevu - 1 cibule - 2 stroužky česneku - 2 lžíce olivového oleje - 1 bobkový list - 1 lžička koření Vegeta - 200 ml smetany (obsah tuku 33 %) - 2 vrchovaté lžíce instantní jíšky - 1 hrst nasekané petrželky - 1 lžíce octa - ½ lžičky pískového cukru - sůl, pepř

Postup

1. Cibuli oloupejte, pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět v hlubokém hrnci na rozpáleném olivovém oleji. Přidejte slité fazole a bobkový list a zalijte litrem horké vody. Ochuťte vegetou a nechte vařit pod pokličkou na mírném plameni asi 10 minut.

2. Pak nechte polévku mírně vystydnout a přelijte ji do mixéru (asi 2 hrsti fazolí si nechte stranou). Přidejte smetanu, prolisovaný česnek a jíšku a důkladně rozmixujte do krému.

3. Přelijte zpět do hrnce, zahřejte a povařte asi 3 minuty. Přidejte petrželku a podle chuti dochuťte octem, cukrem, solí a pepřem.

4. Polévku naservírujte do misek, ozdobte fazolemi a případně čerstvými bylinkami a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden