Polévka z brynzy

Suroviny na 8 porcí:

● 1 lžíce sádla ● 2 cibule
● 1,5 l vody z halušek
● 8 kuliček pepře ● ½ lžičky drceného kmínu ● 150 g brynzy
● 1 lžička sladké papriky
● 0,1 l smetany ● kopr
● 2 krajíce celozrn. chleba
● pažitka ● petrželka

Postup:

1. Smíchejte brynzu s nasekanou cibulí a kořením a zalijte haluškovicí. Nesolte, brynza je slaná! Rozšlehejte a nechte krátce prohřát, nesmí vřít. Demikát doplňte kostkami opraženého chleba a posypte pažitkou, koprem nebo petrželkou.

2. Část brynzy lze nahradit zakysanou smetanou. Voda z instantních halušek nemá vlastnosti pravé haluškovice, proto je možné použít vodu z brambor, těstovin či vývar.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...