Můj kousek štěstí

Polévka z černých fazolí adzuki

Lehká polévka se hodí i jako součást dietního jídelníčku.

Potřebujete:

200 g fazolí adzuki, 1 plechovku cizrny, 1 středně velkou cibuli, 2 mrkve, 1 petržel, polovinu středně velkého celeru, 1 lžíci octa, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce nasekané kombu řasy, 3 bobkové listy, sůl, pepř

Postup

1. Fazole namočte minimálně na tři hodiny, můžete i přes noc.

2. Fazole slijte, propláchněte a vařte v dostatečném množství vody s bobkovým listem a mořskou řasou přibližně půl hodiny, dokud nejsou skoro měkké.

3. Po půl hodině přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a propláchnutou cizrnu. Když je zelenina měkká, ochuťte polévku umeoctem, sójovou omáčkou a podle chuti ji osolte a opepřete.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden