Polévka z červené čočky

Do polévky můžete nakonec vmíchat trochu kokosového mléka

Suroviny na 4 porce:

Také vás může zajímat ...

1 hrnek červené čočky

2 lžíce oleje

1 cibuli

4 stroužky česneku

1 lžičku římského kmínu

kousek zázvoru

1 konzervu loupaných krájených rajčat

6 sušených rajčat

1 l zeleninového vývaru

sůl, pepř

Postup:

  1. Čočku dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
  2. Vše krátce opečeme. Pak přidáme římský kmín a na jemno nastrouhaný zázvor. Nechte ještě minutku vše osmahnout. Přidáme čočku, loupaná rajčata, na proužky nakrájená sušená rajčata a zalijeme vývarem.
  3. Vše dobře promícháme, přikryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochutíme pepřem, osolíme a dozdobíme bylinkami.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...