Polévka z čočky a rajčat

Hustá polévka z červené čočky, s mrkví a rajčaty, vám ušetří čas.

Příprava: 40 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 12 Kč

Suroviny na 4 porce

– 2 lžíce olivového oleje

– 1 cibule

– 2 stroužky česneku

– 200 g mrkve

– 30 g rajčatového protlaku

– 200 g loupaných rajčat

– 150 g červené čočky

– 1 l zeleninového vývaru

– 1 lžička sušeného tymiánu

– sůl, pepř

Postup

1. Na olivovém oleji osmahněte cibuli. Přidejte mrkev a opékejte asi 5 minut. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Vmíchejte protlak, rajčata a vše zalijte vývarem.

2. Přiveďte k varu a přisypte čočku a tymián. Vařte do změknutí čočky. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama