Moje šťastná hvězda

Polévka z rajských jablíček

Jablíčkový grunt není štrúdl, jak by si kdekdo mohl myslet, ale je to speciální polévka s rajčaty, zeleninou a kořením rozvíjejícím chuti jednotlivých ingrediencí.

Ingredience: 1 kg rajských jablíček, 1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, olivový olej, lístky čerstvé bazalky, cukr, sůl, pepř, zakysaná smetana

Postup: Omytá rajčata vložíme do pekáče, zakápneme je olivovým olejem a pečeme je asi 20 minut. Pak přidáme nakrájený nebo rozmačkaný česnek a pečeme ještě asi 10 minut. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci dozlatova, přidáme protlak, zarestujeme a přidáme rajčata. Zalijeme vodou a vaříme doměkka.Rozmixujeme a přepasírujeme. Nakonec ochutíme a ozdobíme smetanou a bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden