Polévka ze zeleného chřestu

Suroviny:

  • 15 stonků zeleného chřestu
  • 1 střední cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1,5 litru vývaru z bojónu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • čerstvě namletý pepř
  • hoblinky parmezánu

Postup: Pokud je zelený chřest čerstvý, není třeba ho loupat, stačí odkrojit dřevnaté konce.

Poté ho nakrájíme na kostky. Máslo rozpustíme v hrnci a opečeme cibulku. Až zesklovatí, tak přidáme chřest a chviličku opékáme. Zalijeme vývarem připraveným z bujónu a vaříme zhruba 10 minut, až chřest změkne. Pár kousků chřestu (ideálně špičky) vyndáme na ozdobu a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme. Dochutíme pepřem.

Do misky nalijeme polévku, přidáme kousky chřestu, který jsme si dali stranou, a dozdobíme parmezánem nebo opečeným chlebem.

Také vás může zajímat ...

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...