Moje chvilka pohody

Pomazánka z pečeného lilku

Pomazánky všeho druhu jsou výborné a vděčné. Hodí se na přípravu pohoštění pro návštěvu, i na chleba k večeři.

Suroviny - 2 lilky - 1 lžíce Tahini pasty - 2 lžíce bílého řeckého jogurtu - 2 stroužky česneku - 1 citron - olivový olej - sůl, pepř - hladkolistá petrželka

Postup

1. Slupku lilků propíchněte na více místech vidličkou. Vložte je do vymazaného pekáčku a pečte asi 40 minut při 200 °C.

2. Lilky nechte vychladnout, pak je podélně rozřízněte a vydlabejte dužinu. Dejte ji do robotu. Přidejte česnek a důkladně rozmixujte. Přidejte Tahini pastu, olivový olej, šťávu z jednoho citronu a řecký jogurt. Osolte, opepřete a ještě krátce na nízké otáčky promixujte.

3. Pomazánku dejte vychladit do lednice. Před servírováním posypte hladkolistou petrželkou a pokapejte ještě trochou oleje. Podávejte s pečivem a zeleninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden