Pomerančový koláč

Díky pomerančům získá dezert příjemnou oranžovou barvu a lehce citrusovou vůni.

Suroviny – 4 pomeranče – 150 ml oleje – 2 vejce – 150 g pískového cukru – 240 g hladké mouky – 1 balení prášku do pečiva – pomerančová kůra z jednoho pomeranče – moučkový cukr na posypání – tuk a hrubá mouka na plech

Postup

1. V míse vyšlehejte olej, cukr a pomerančovou kůru. Přimíchejte prášek do pečiva, vejce a po částech vmíchejte prosátou hladkou mouku.

2. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu a přilijte ji do těsta. Zbylé pomeranče oloupejte a nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta.

3. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 až 50 minut.

4. Vychladlý koláč pocukrujte a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...