Díky pomerančům získá dezert příjemnou oranžovou barvu a lehce citrusovou vůni.
Suroviny - 4 pomeranče - 150 ml oleje - 2 vejce - 150 g pískového cukru - 240 g hladké mouky - 1 balení prášku do pečiva - pomerančová kůra z jednoho pomeranče - moučkový cukr na posypání - tuk a hrubá mouka na plech
Postup
1. V míse vyšlehejte olej, cukr a pomerančovou kůru. Přimíchejte prášek do pečiva, vejce a po částech vmíchejte prosátou hladkou mouku.
2. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu a přilijte ji do těsta. Zbylé pomeranče oloupejte a nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta.
3. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 až 50 minut.
4. Vychladlý koláč pocukrujte a podávejte.