Pomerančový makovec

Tento makovec je jednoduchý a rychlý, výhodou je, že do něj nemusíte mák mlít.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 9 Kč

Suroviny na 12 porcí

– 2 pomeranče

– 170 g hladké mouky

– 1,5 lžičky prášku do pečiva

– 70 g nemletého máku

– 200 g másla

– 120 g třtinového cukru

– 3 vejce

Postup

1. Pomeranče odrhněte kartáčem. Nastrouhejte z nich na jemném struhadle kůru, z jednoho vymačkejte šťávu.

2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, mákem a pomerančovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté postupně zašlehejte vejce. Na závěr zašlehejte moučnou směs a pomerančovou šťávu.

3. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem. Pečte při 170 ºC asi 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...