Pórková polévka

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

2 větší pórky, 4 středně velké brambory, 1 kostku bujonu, 4 lžíce másla, 1 kelímek smetany ke šlehání (pokud hubnete, můžete ji vynechat), špetku muškátového květu, pepř, sůl

Postup:

  1. Brambory a především pak pórek, mezi jehož listy se skrývá písek či hlína, dobře očistěte. Pórek potom nakrájejte na nudličky, brambory na menší kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm několik minut brambory s pórkem. Přilijte alespoň litr vody, přidejte bujon a nechte vařit, dokud brambory zcela nezměknou.
  3. Zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na řidší krém. Dochuťte ho pepřem, solí a muškátovým květem. Hotovou polévku můžete ještě zjemnit smetanou a poté ji nechat krátce prohřát.
  4. Podávejte s nasucho opečenými topinkami či toustíky..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...