Pošírovaný kapr na modro

Suroviny na 4 porce:

600 g kapra podkovy

Také vás může zajímat ...

kousek másla

ocet

cukr

sůl

petrželka na ozdobu

Na nálev:

150 g kořenové zeleniny

1 menší cibule

divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián)

sůl

cukr

ocet

Postup:

Dopředu si připravím nálev, tzv. várku, tedy silný zeleninový vývar z kořenové zeleniny a cibule s divokým kořením a tymiánem dochucený solí a octem (lze nahradit kostkou zeleninového či bylinkového bujónu). Porce kapra předem trochu osolíme a necháme 20 minut odležet. Poté ho vložíme do várky a necháme jen velmi zvolna 5–7 minut bez bublání vařit (táhnout).

Zvlášť v rendlíku si svařte trochu octa a cukru. Uvařené porce kapra pak opatrně vyjměte a při podávání je přelijte ještě vroucím octem s cukrem a trochou vývaru. Doplňte plátkem másla, posekanou petrželkou a obložte kousky zeleniny z várky.

Jako příloha je nejlepší čerstvých chléb nebo pečivo.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...