Pošírovaný sumeček

Ani smažený, ani vařený, ale pošírovaný sumeček je ta správná volba, chcete-li připravit něco mimořádného, ba přímo slavnostního.

Ingredience: 1 citron, 1 větší mangold, 2 mladé cukety, 1 menší celer, 2 mrkve, 15 g másla, 1 lžička čerstvé sekané petrželky, mletý černý pepř, mořská sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Sumečka opereme, osušíme, osolíme a opepříme. Do menšího hrnce nalijeme asi tak 150 až 200 ml vody, vložíme do něj pařák na knedlíky a do něj pak porce ryby. Hrnec zakryjeme poklicí, vodu přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme asi 15 minut. Celer a mrkev očistíme, cuketu omyjeme a vše nastrouháme na plátky. Mangoldy rozebereme na listy, opereme je a necháme okapat.

Do pánve s vyšším okrajem dáme asi 100 ml vody a přivedeme ji k varu. Dáme do ní karotku a celer a zprudka vaříme, ale jen pár minut. Po chvíli přidáme máslo, cuketu, mangold, petrželku a dusíme ještě asi tak 2 minutky. Na závěr zeleninu dosolíme a lehce opepříme. Na talíře připravíme zeleninové lože na filety, okolo dekorujeme vývarem z pánve.

Na sumečka nesmíme zapomenout přidat měsíček ze šťavnatého citronu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...