Posvícenská paštička

Suroviny pro 4 osoby:

500 g husích nebo kachních jater

Také vás může zajímat ...

10 žloutků z vajíček uvařených natvrdo

200 g anglické slaniny

1 střední mrkev

1 celer

1 petržel

sůl

pepř

snítky rozmarýnu

snítky tymiánu

citron

brusinky

hrst piniových oříšků

tousty z francouzské bagety

Postup:

Do hrnce s vodou dáme vařit játra, zeleninu a většinu bylinek (necháme si stranou jen trochu na ozdobu). Osolíme a opepříme. Vaříme téměř do rozvaření všech ingrediencí. Pak slijeme (vývar nevyléváme) a necháme vychladnout. Umeleme, aby nám vznikla hladká kaše, a vmícháme žloutky. Podle potřeby zředíme vývarem.

Formu pečlivě vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme ji připravenou paštikou a dalšími plátky slaniny překryjeme. Nakonec vložíme plnou formu na 40 minut do hrnce nebo pekáče s horkou, ale ne vařící vodou. Po vychladnutí paštiku nakrájíme. Dílky paštiky podáváme s citronem přelité brusinkami, posypané piniovými oříšky a ozdobené spirálkami citronové kůry.

Přikládáme opečené krajíčky bagetky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...