Můj čas na kafíčko

Posvícenská paštička

Suroviny pro 4 osoby:

500 g husích nebo kachních jater

10 žloutků z vajíček uvařených natvrdo

200 g anglické slaniny

1 střední mrkev

1 celer

1 petržel

sůl

pepř

snítky rozmarýnu

snítky tymiánu

citron

brusinky

hrst piniových oříšků

tousty z francouzské bagety

Postup:

Do hrnce s vodou dáme vařit játra, zeleninu a většinu bylinek (necháme si stranou jen trochu na ozdobu). Osolíme a opepříme. Vaříme téměř do rozvaření všech ingrediencí. Pak slijeme (vývar nevyléváme) a necháme vychladnout. Umeleme, aby nám vznikla hladká kaše, a vmícháme žloutky. Podle potřeby zředíme vývarem. Formu pečlivě vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme ji připravenou paštikou a dalšími plátky slaniny překryjeme. Nakonec vložíme plnou formu na 40 minut do hrnce nebo pekáče s horkou, ale ne vařící vodou.
Po vychladnutí paštiku nakrájíme. Dílky paštiky podáváme s citronem přelité brusinkami, posypané piniovými oříšky a ozdobené spirálkami citronové kůry. Přikládáme opečené krajíčky bagetky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden