Posvícenský kaldoun

Suroviny na 4 porce:

drůbky (srdce, játra, žaludek…)

Také vás může zajímat ...

odřezky z 1 kachny

100 g kořenové zeleniny

2 lžíce másla

1 malá cibule

1 lžíce hladké mouky

80 g širokých nudlí

1 vaječný žloutek

0,1 l mléka

muškátový oříšek

mletý bílý pepř

petrželka

sůl

Postup:

Drůbky řádně očistíme, opláchneme, dáme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme, pěnu pečlivě odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme doměkka. V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.Zalijeme scezeným vývarem, náležitě rozmícháme, okořeníme a provaříme.

Poté přidáme nakrájenou zeleninu, předem uvařené široké nudle, drůbeží maso zbavené kostí.

Na závěr vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme.Jednotlivé porce polévky doplníme najemno nasekanou petrželkou

Příprava: 130 minut

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...