Pravé brynzové halušky

Suroviny:  150 g anglické slaniny vcelku  750 g brambor  250 – 300 g polohrubé mouky  sůl a čerstvě mletý pepř  1 vejce  200 g brynzy  100 ml smetany ke šlehání  hrst petrželky

Postup: Brambory nastrouháme najemno a pak je ještě rozmixujeme. Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme je, přidáme vejce a vmícháme tolik mouky, abychom získali řídké těsto; konzistencí by mělo připomínat těsto na lívance. Protlačujeme ho postupně do vroucí osolené vody speciálním sítem na halušky s velkými oky a opatrně zamícháme.

Také vás může zajímat ...

Když halušky vyplavou na povrch, vybereme je sítkem (asi po 4–5 minutách) a uvaříme další várku. Mezitím opečeme slaninu dočervena. Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené horké halušky promícháme s brynzou a na talířích přelijeme rozškvařenou slaninou a posypeme petrželkou.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...