Pravé italské lasagne

Toto italské jídlo si zamilujete, a navíc zjistíte, že ho pokaždé můžete udělat trochu jinak.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 balení lasagní, 500 g mletého hovězího masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 plechovka rajčat, ½ lžičky oregána, ½ lžičky bazalky, Bešamel: 60 g másla, 2 lžíce hl.
mouky, 400 ml mléka, muškátový oříšek, pepř, sůl, 150 g sýru na strouhání

Postup

Osmahneme cibuli a česnek nakrájený. Když cibule zezlátne, přidáme mleté maso. Necháme ho zatáhnout, osolíme, okořeníme a přidáme protlak. Obděláváme ho, dokud není hotové. Teď přidáme plechovku s rajčaty a krátce povaříme. Uděláme jíšku na másle. Přidáme mléko, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a povaříme. Bešamel mícháme, než zhoustne.

V zapékací míse vrstvíme: lasagne, masovou směs, bešamel, opět lasagne atd. Poslední by měla být směs přelitá bešamelem, který posypeme sýrem.

Pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...