Pravé italské tiramisu

Lahodný moučník s příchutí kávy a mandlového likéru je oblíbený nejen v Itálii.

Suroviny na 8 porcí – 500 g mascarpone – dlouhé piškoty (2 balení) – 40 ml likéru Amaretto – 5 vajec – 5 lžic krupicového cukru – 150 ml silné černé kávy – holandské kakao na posypání

Postup

1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh, žloutky vyšlehejte s cukrem. Do žloutků přimíchejte mascarpone a našlehané bílky.

2. Do vychladlé kávy nalijte likér. Postupně v ní namáčejte piškoty a rovnejte je do mísy. Na první vrstvu piškotů dejte vrstvu krému, postup opakujte. Nakonec krém poprašte kakaem.

3. Tiramisu dejte zatuhnout do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama