Můj čas na kafíčko

Pravý ruský Boršč

Suroviny na 6 porcí:

200 g kostí

500 g hovězího masa

1 uzené koleno

50 g másla

2 červené řepy

1 velký brambor

kousek celeru

1 mrkev

½ petržele

200 g kysaného zelí

1 cibule hrst šťovíku

0,2 l kysané smetany

2 lžíce rajského protlaku

1 lžíce mouky

bobkový list

petrželka

cukr

ocet

sůl

Postup:

Maso s kostmi uvaříme do měkka. Na másle podusíme pokrájenou zeleninu (brambory o něco později), přidáme nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme a přidáme koření. Vaříme až je vše měkké. Nakonec přidáme protlak, jemně pokrájený šťovík a zahustíme smetanou s rozkverlanou lžící mouky. Posypeme jemně sekanou petrželkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden