Pravý segedínský guláš

Suroviny na 4 porce:

400 g libovější vepřové plece

2 cibule

sádlo (nebo olej)

Také vás může zajímat ...

sůl

pepř

1 lžíce kmínu

3 lžíce sladké papriky

bílá jíška

200 ml sladké smetany ke šlehání

200 ml vody

400 g kysaného zelí

Postup:

Z masa nakrájíme hrubé kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15–20 minut. Na závěr zjemníme smetanou, můžeme přidat jíšku a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s bílým chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...