Pravý vídeňský sacher

Sacher s kávou neodmyslitelně patří k rakouským kavárnám. Považuje se i za důvod, proč se vydat do Vídně.

Ingredience: 7 žloutků, 150 g 70procentní hořké čokolády, 150 g hladké mouky, 135 g másla, 125 g moučkového cukru, ½ vanilkového lusku, 200 g meruňkového džemu

Také vás může zajímat ...

Poleva: 100 g hořké čokolády, 1/4 hrnku vody, 1/2 hrnku cukru

Postup: Ve vodní lázni si nejdříve rozpustíme čokoládu s máslem a necháme zchladnout. Žloutky smícháme s cukrem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do čokoládové hmoty vmícháme prosátou mouku, žloutky s cukrem, dužinu z vanilkového lusku a sníh. Těsto pečeme v předehřáté troubě při 180 °C zhruba 20 až 25 minut.

Upečený korpus necháme vychladnout, uprostřed rozřízneme a namažeme meruňkovým džemem. n Do vody dáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme do ní nalámanou čokoládu a snížíme teplotu. Za stálého míchání necháme hmotu probublávat 5 minut. Sacher přelijeme ještě horkou polevou, uhladíme ji a necháme zatuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...