Pražská šunka se zelím

Zapečené zelí s pražskou šunkou je naprosto skvostný pokrm, který svojí neodolatelnou vůní láká ke stolu syté i hladové.

Ingredience: 150 g tenkých plátků slaniny, 800 g kysaného zelí, 600 g pražské šunky, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 6 kuliček nového koření, 200 ml bílého vína, 200 ml hovězího vývaru, 400 g bramborových noků, čerstvě mletý pepř, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Zapékací nádobu nebo pekáček vyložíme slaninou, na ni rozložíme polovinu kysaného zelí, polovinu koření, pak na 0,5 cm silné plátky šunky, cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Ještě osolíme, opepříme a zakryjeme zbytkem zelí. Směs zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbytkem koření, zakryjeme a dusíme v předehřáté troubě při 170 °C asi tak hodinu.

Odkryjeme nádobu a dopečeme dozlatova.

Uvaříme noky a podáváme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...