Můj kousek štěstí

Proč by nemělo chybět na stole pomelo?

Tento kříženec grapefruitu a pomeranče je velmi prospěšný pro vaši imunitu. Je to silný antioxidant. Pomelo je bohaté na vlákninu, díky tomu pomáhá při průjmu i zácpě.

Díky draslíku reguluje krevní tlak a chrání před vznikem onemocnění srdce a posiluje kosti. Lidé, kteří trpí nedostatkem železa nebo jsou chudokrevní, mohou díky pomelo zvýšit jeho příjem. Díky ideálnímu obsahu sodíku, hořčíku a draslíku pomáhá pomelo uvolňovat svaly a předcházet křečím.

Zkrášlí vám pleť

Toto největší citrusové ovoce prospívá i kůži. Obsahuje vitamín A, který udržuje pěknou pleť. Díky antioxidantům ničí volné radikály, které porušují tvorbu kolagenu. Pro nízký obsah kalorií je vhodné na hubnutí. Pomáhá také při otravě alkoholem. Poměrně složité je pomelo správně oloupat. Nejdříve ho oloupete jako pomeranč, ale pak je třeba každý dílek zbavit tenké slupky.


Tato slupka je velmi hořká a zkazila by chuť. Po oloupání je třeba ho okamžitě sníst, protože rychle vysychá. Můžete ho dát do různých asijských jídel či kuřecích pokrmů, například do ragú. Někdo využívá i kůru pomela, ze které se vyrábí marmeláda, sirup, nebo kandované ovoce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden