Můj čas na kafíčko

Pštrosí steak se šafránovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

brandy

sůl

šafrán

2 lžíce másla

drcený barevný pepř

0,2 l smetany ke šlehání

olej

400 g pštrosího masa

Postup:

Pštrosí filé (vcelku nebo řezy) naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet. Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Maso vložíme na rozpálený olej, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo. Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme. Pštrosí nakrájíme na plátky, dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem. Podáváme se šafránovou omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden