Pštrosí steak se šafránovou omáčkou

Suroviny na 2 porce:

brandy

Také vás může zajímat ...

sůl

šafrán

2 lžíce másla

drcený barevný pepř

0,2 l smetany ke šlehání

olej

400 g pštrosího masa

Postup:

Pštrosí filé (vcelku nebo řezy) naklepeme, osolíme a ochutíme drceným pepřem. Potřeme je olejem, pokapeme brandy a dáme odležet. Ve vlažné vodě vyluhujeme šafrán. Přidáme do šlehačky, osolíme a vaříme do zhoustnutí. Maso vložíme na rozpálený olej, zprudka opečeme a uložíme na chvilku na teplé místo. Do výpeku přidáme máslo, promícháme a prohřejeme.

Pštrosí nakrájíme na plátky, dáme na nahřátý talíř, přelijeme výpekem.

Podáváme se šafránovou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...