Pstruh s bylinkami

Suroviny na 2 porce:

2 pstruzi

Také vás může zajímat ...

6–8 snítek čerstvého tymiánu

6–8 snítek čerstvé petržele

olivový olej

pepř

sůl

svazek tymiánu na provonění

Postup:

Očištěné a pod tekoucí studenou vodou omyté ryby necháme důkladně okapat, pak maso ještě osušíme papírovou utěrkou. Oba pstruhy zevnitř i z venku osolíme a okořeníme pepřem. Vnitřek ryb naplním snítkami čerstvé petrželky a tymiánu. Připravíme si gril na přímé grilování, roztopíme ho na vysokou teplotu, rošt očistíme a naolejujeme nebo potřeme masnou kůží.

Pstruhy položíme na rozpálený rošt a z každé strany 7–10 minut grilujeme, během opékání maso otáčíme a potíráme olejem pomocí svázané větvičky tymiánu.

Grilované pstruhy servírujeme teplé!.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...