Pstruh v mandlovém kabátku

shutter

Pstruh s křupavými mandlovými lupínky je lahůdka. Dozdobit ho můžete i čerstvou petrželkou.

Příprava: 35 min

Náročnost: x x

Cena: 205 Kč

Potřebujete:

4 pstruhy

125 g mandlových lupínků

3 lžíce oleje

6 lžic másla

2 citrony

4 lžíce hladké mouky

1 lžíci vinného octa

sůl, mletý pepř

1 V octě rozšlehejte sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřete pstruh a pak je obalte z obou stran v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a dvě lžíce másla a pstruhy na nich opečte z každé strany asi 5 minut dozlatova. Pak je vyjměte a udržujte v teple.

2 Na pánvi zpěňte 4 lžíce másla, vsypte do něj mandle a lehce je opražte, občas přitom potřeste pánví, ale nemíchejte.

3 Pstruhy přelijte šťávou z jednoho citronu a pokapejte mandlovým máslem. Rozdělte je na talíře a posypejte mandlemi. Podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama