Můj kousek štěstí

Pstruh v mandlovém kabátku

Pstruh s křupavými mandlovými lupínky je lahůdka. Dozdobit ho můžete i čerstvou petrželkou.


Příprava: 35 min


Náročnost: x x


Cena: 205 Kč


Potřebujete:


4 pstruhy


125 g mandlových lupínků


3 lžíce oleje


6 lžic másla


2 citrony


4 lžíce hladké mouky


1 lžíci vinného octa


sůl, mletý pepř


1 V octě rozšlehejte sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřete pstruh a pak je obalte z obou stran v mouce. Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a dvě lžíce másla a pstruhy na nich opečte z každé strany asi 5 minut dozlatova. Pak je vyjměte a udržujte v teple.


2 Na pánvi zpěňte 4 lžíce másla, vsypte do něj mandle a lehce je opražte, občas přitom potřeste pánví, ale nemíchejte.

3 Pstruhy přelijte šťávou z jednoho citronu a pokapejte mandlovým máslem. Rozdělte je na talíře a posypejte mandlemi. Podávejte se zeleninovou oblohou a bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden