Pstruzi v delikátním rosolu

Tento zajímavý recept pochází z počátku minulého století, ale rozhodně neztratil nic na své zajímavosti a mimořádné chuťové vyváženosti.

Ingredience: 3 větší pstruzi, 1 celer, 2 kořenové petržele, 1 mrkev, 2 cibule, 250 ml octa, 2 bílky, citronová kůra, 10 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, tymián, sůl

Postup: Pstruhy očistíme, nakrájíme je na stejné kousky a rozložíme na pekáč kůží dolů. Zalijeme je horkým octem – a necháme je odpočívat. Do vývaru z předchozího dne dáme vařit zeleninu, citronovou kůru vcelku, cibuli a koření. Před dovařením přidáme ocet a pstruhy a vaříme 20 minut. Pstruhy dáme vychladnout a za 3 hodiny položíme na mísu.

Odvar přivedeme k varu, vyšleháme bílky a přidáme je do odvaru.

Nalijeme ke pstruhům.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...