Pučálka

Naklíčený pečený hrách je lahůdka, které se nevyrovnají ani ty nejlepší chipsy.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

200 g hrachu, nepůleného, nepředvařeného, 4 lžíce másla, 3 větší vejce, sůl, 1 lžíci majoránk, pepř

Postup:

  1. Hrách důkladně přeberte, odstraňte všechny poškozené hrášky. Propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do větší zavařovací sklenice a zalijte do dvojnásobné výšky studenou vodou. Nechte 24 hodin stát. Poté vodu slijte, hrách propláchněte, zalijte vodou a opět nechte 24 hodin stát. Na hrachu by se měly po dvou dnech objevit drobné klíčky. Ještě jednou ho propláchněte, znovu zalijte a nechte ještě den klíčit.
  2. Naklíčený hrách propláchněte a nechte okapat. Mezitím na pánvi rozpalte máslo tak, aby se rozvonělo a získalo světle oříškovou barvu. Poté na něj vsypejte hrách a za stálého míchání jej opékejte přibližně 5 minut.
  3. Do křupava opečený hrášek okořeňte majoránkou, pepřem, solí. Pečený hrášek lze obalit v nasucho opražené strouhance promíchané se solí, římským kmínem a uzenou paprikou. Mimo postní období je to dokonalá pochoutka k vínu a pivu. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...