Můj kousek štěstí

Pučálka

Naklíčený pečený hrách je lahůdka, které se nevyrovnají ani ty nejlepší chipsy.

Potřebujete:

200 g hrachu, nepůleného, nepředvařeného, 4 lžíce másla, 3 větší vejce, sůl, 1 lžíci majoránk, pepř

Postup:


  1. Hrách důkladně přeberte, odstraňte všechny poškozené hrášky. Propláchněte pod tekoucí vodou, dejte do větší zavařovací sklenice a zalijte do dvojnásobné výšky studenou vodou. Nechte 24 hodin stát. Poté vodu slijte, hrách propláchněte, zalijte vodou a opět nechte 24 hodin stát. Na hrachu by se měly po dvou dnech objevit drobné klíčky. Ještě jednou ho propláchněte, znovu zalijte a nechte ještě den klíčit.

  2. Naklíčený hrách propláchněte a nechte okapat. Mezitím na pánvi rozpalte máslo tak, aby se rozvonělo a získalo světle oříškovou barvu. Poté na něj vsypejte hrách a za stálého míchání jej opékejte přibližně 5 minut.

  3. Do křupava opečený hrášek okořeňte majoránkou, pepřem, solí. Pečený hrášek lze obalit v nasucho opražené strouhance promíchané se solí, římským kmínem a uzenou paprikou. Mimo postní období je to dokonalá pochoutka k vínu a pivu.  .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden