Moje chvilka pohody

Pudinkový koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček chutná přímo božsky. Je to skvělý dezert pro návštěvu.

Suroviny

Na těsto - 1 hrnek celozrnné mouky - 1 hrnek hladké mouky - ½ hrnku špaldové mouky - 1 sáček sušeného droždí - 180 ml mléka - 1 vejce - 1 lžíce citronové kůry

Na náplň - 4 jablka - 2 lžíce cukru - 1 balení skořicového cukru - 2 vanilkové pudinky - 500 ml mléka - 1 žloutek - 50 g másla

Postup

1. Droždí smíchejte se lžičkou cukru a dvěma lžícemi vlažného mléka. Nechte 5 minut vzejít.

2. Mouky smíchejte s ostatními surovinami. Přidejte kvásek, propracujte a nechte na teplém místě kynout.

3. Jablka pokrájejte a dejte do hrnce. Podlijte vodou, posypte cukrem a chvíli poduste. Mléko smíchejte s pudinkem a cukrem a uvařte pudink. Do horkého vmíchejte žloutek a máslo.

4. Těsto vyválejte a vyložte jím vymazanou koláčovou formu. Rozložte jablka a zalijte pudinkem. Pečte při 180 ºC asi 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden