Pusinkový dort s ovocem

Je libo moučník? Co třeba pusinkový dort s jahodovou omáčkou? A pochutnejte si s nadhledem jako jeho autorka.

Ingredience: 5 bílků, 200 g moučkového cukru, 1 lžička octa, 1 lžička kukuřičného škrobu, špetka soli, šálek silné kávy, 400 ml 30% smetany ke šlehání, 1 lžička rozpustné kávy, borůvky, jahody nebo jiné ovoce

Také vás může zajímat ...

Postup: Z jemně osolených bílků vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáváme cukr.
Sníh je hotový, když dělá ostré špičky. Rozpustíme škrob v octu a zašleháme ho opatrně do sněhu. Lžící namočenou v kávě nabíráme sníh a vkládáme ho do menší dortové formy bez dna položené na plechu. Plech musíme nejdříve vyložit pečicím papírem.

Sníh do formy nepěchujeme a povrch neurovnáváme. Formu odstraníme a plech se sněhovým diskem dáme sušit do trouby rozehřáté maximálně na 110 °C. Sušíme asi 2 hodiny, ale můžeme i déle při 100°C. Usušenou sněhovou pusinku ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...