Ragú na divokém koření

Suroviny:

  • 1 dýně Hokkaido
  • 700 g vepřové plece
  • 3 lžíce oleje
  • 1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list
  • 10 kuliček pepře
  • 6 kuliček nového koření
  • 1 lžička tymiánu
  • 200 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky
  • sůl

Postup:

Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou na drobno, kterou zpěníme. Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Poté do pánve přidáme dýni a koření.

Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.

Také vás může zajímat ...

Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...