Ragú s trubkami „rigatoni“

Suroviny –4 porce: 400 g vepřového krku s kostí, 1–2 nasekané cibule, 6 lžic olivového oleje, lístky bazalky, 100 g strouhaného parmazánu, 150 ml suchého bílého vína, 2 plechovky drcených rajčat, 2 lž. passaty, sůl a pepř, 400 g těstovin rigatoni

Potup:

  1. V železném hrnci rozpálíme olej, pak na něm ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjmeme ho a na oleji dozlatova opečeme cibuli. Přilijeme víno a chvíli provaříme, až se odpaří alkohol.
  2. Vmícháme rajčata a passatu, do hrnce vrátíme maso a na mírném plameni vaříme alespoň 1,5 hodiny, až maso změkne. Je-li to nutné, trochu podlijeme. Maso obereme z kostí a natrháme ho do omáčky.
  3. Vmícháme bazalkové lístky a všechno podle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly „al dente“ čili na skus. Pak je lehce vmícháme do omáčky. Podáváme bohatě posypané nastrouhaným parmazánem
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...