Rajčata plněná mletým masem

Recept, který se hodí jako vydatný předkrm nebo jako lehčí jídlo.

Ingredience: 200 g mletého vepřového masa, 15 velkých dužnatých rajčat, 80 g rýže, 2 lžíce másla, 1 cibule, sůl a pepř, petrželka, 2 vejce

Omáčka: 300 ml hovězího vývaru, 200 ml zakysané smetany, ½ lžičky worcesterské omáčky, 2 lžíce másla, ½ cibule

Postup: Vydlabejte rajčata. Na másle zpěňte cibulku, přidejte maso, sůl, pepř a petrželku, vařte 15 minut.

Uvařte si rýži. Přimíchejte ji spolu s vajíčkem a žloutkem k masu. Směsí naplňte rajčata.

V pekáči orestujte cibulku. Vyskládejte na ni rajčata, zalijte asi 300 ml hovězího vývaru. Pečte asi 20 minut. Do výpeku vmíchejte kelímek zakysané smetany a kapku worcesteru a máte omáčku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...