Rajčata plněná mletým masem

Jsou skvělá nastudeno jako předkrm, ale můžete je připravit i podle nás a rázem máte výtečnou lehkou večeři.

Ingredience: 200 g mletého vepřového masa, 15 velkých dužnatých rajčat, 80 g rýže, 2 lžíce másla, 1 cibule, petrželka, 2 vejce, sůl a pepř

Omáčka: 300 ml hovězího vývaru, 200 ml zakysané smetany ,½ lžičky worcesterské omáčky, 2 lžíce másla, ½ cibule

Postup: Rajčatům odkrojte vršky a pak je vydlabejte. Zpěňte cibulku, přidejte maso, sůl, pepř a petrželku a přiklopte asi na 15 až 20 minut. Uvařte si rýži.

Přimíchejte spolu s jedním vajíčkem a jedním žloutkem k masu. Směsí naplňte rajčata. Zalijte je 300 ml vývaru a v troubě vyhřáté na 200°C pečte asi 20 minut. Smetanu pak nalijte do výpeku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...