Můj kousek štěstí

Rajčata plněná mletým masem

Velká rajčata plněná směsí mletého masa s bylinkami a zapečená s výrazným sýrem jsou oblíbeným jídlem snad ve všech zemích kolem Středozemního moře.

Příprava: 50 min
Náročnost: x x
Cena: 75 Kč

Potřebujete:
4 velká masitá rajčata
olivový olej
200 g mletého hovězího masa
1 červenou cibuli
3 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
1 lžičku tymiánu
50 g strouhanky
150 g tvrdého sýru
hladkolistou petržel

1 Z rajčat odkrojte horní část. Pomocí lžíce odstraňte střed a semínka – dávejte pozor, abyste nepropíchli rajče. Vnitřek rajčat posolte a položte je na ubrousek, aby ztratily přebytečnou vodu.

2 Mleté maso smíchejte se strouhankou, najemno nasekanou cibulí, nasekanou listovou petrželí, přidejte lžičku tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Směsí naplňte vydlabaná rajčata a nahoru dejte nastrouhaný sýr, pokapejte olivovým olejem a přiklopte vršky rajčat.

3 Plněná rajčata dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo zapékací misky vymazané olejem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut. Servírujte s čerstvým pečivem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden