Rajčatová polévka s bazalkou

Suroviny:  1,5 kg zralých rajčat  500 g řapíkatého celeru  1 litr zeleninového vývaru  1 cibule  20 g másla  1 lžíce olivového oleje  1 svazek čerstvé bazalky  sůl a pepř  zakysaná smetana k podávání

Postup: Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme je částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit.

K rajčatům přidáme většinu bazalky i s pokrájenými stonky, vlijeme zbytek vývaru, osolíme a opepříme a necháme asi 10 minut vařit. Polévku dohladka rozmixujeme a odstavíme.

Vmícháme do ní zbytek bazalky posekané nahrubo.

Polévku dochutíme solí a pepřem, podáváme se zakysanou smetanou a lístky bazalky..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...