Rajčatová polévka s parmazánem

Suroviny na 4 porce:

400 g krájených rajčat

2 čerstvá rajčata

4 šalotky

1 stroužek česneku

0,2 l zeleninového vývaru

čerstvá bazalka

strouhaný parmazán

extra panenský olivový olej

sůl, pepř

Postup:

Šalotky nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno, přidáme sůl a utřeme, na hladkou kaši. Rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme. Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar a polévku rozmixujeme. Pár lístků bazalky nakrájíme na proužky.

Část přidáme do polévky.

Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...